Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe
05 Mayıs 2016 Perşembe, 00:08
Seyide DOYRAN
Seyide DOYRAN 09seyde@windowslive.com Tüm Yazılar

Şeytan Azapta

Şeytan günahı insana altın tabakta sunar. Alıp almamak sana kalmıştır: almazsın ahiret hayatını garantilersin, alırsın dünya nimetlerinden faydalanırsın ama cehennemde yanarsın. Hadi durma yap şimdi tercihini ama bu tercih seni nereye ve nasıl bir azaba götürür bilemezsin.
Seni mutlu ettiğini düşündüğün günahlar mı, yoksa baskı altında tuttuğun, yaşayamadığın, içine sığdıramadıkların mı? Elbetteki bilinmeyen insanı hep korkutur. Korkmayı öğretirler hep hayattan ve insanlardan. Oysaki korkudan önce öğretilmesi gerekenler vardır, erdemli olmak, ahlaklı olmak, aklı kullanabilmek, kendini hesaba çekebilmek gibi.
Oysa ne güzeldir hayat, yaşadığın her güzellikte ve üzüntüde bir tat vardır. Bazen ekşi gelir yüzünü buruşturursun, bazen bal börektir tadından yiyemezsin. Ölmeyi istediğin anlarda bile sıkı sıkı tutunmuşsundur hayata, tırnaklarını geçirmişsindir nankör kedi misali yarınlara. Her sıkıntıyı başkasından, her kederi hayattan biliriz, her mutlulukta ise bizim eserimiz diye övünürüz. Ben duygumuz her zaman iyilerden yanadır ve tüm olumsuzluklar başkalarından.
Kendimizi değiştirmek yerine başkalarını değiştirmeye harcarız vaktimizi, günler ayları, aylar yılları kovalar derken ömür bitmiş gitmiştir bir arpa boyu yol alamadan.
Her günahta şeytan suçludur, hep o kandırır bizi. pervasız isteklerde, doyumsuz tatlarda olmak ister bizi peşine takar. Şeytan bizizdir aslında, itiraf etmesekte için için en ince planları yaparız. Beynimiz düşün der vicdanımız dur. Nefsimizi hesaba katmadan ver yansınlar gelir peşi sıra, sonraaaa şeytana uydum pişmanım…
Aslında nefsimizdir uyduğumuz, dizginleyemediğimiz arzularımızdır bizi şeytanlaştıran.
Veeeeee beklenen son: şeytan azapta gerek.

Seyide Doyran

 

indir

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...