Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe
26 Ekim 2016 Çarşamba, 13:19
Seyide DOYRAN
Seyide DOYRAN 09seyde@windowslive.com Tüm Yazılar

Masum değiliz hiç birimiz

Sosyal medya aracılığıyla laf kondurma işlemleri son hız devam ediyor. Siz klavyenizden kinayeli, dokunaklı ve iğnelemesi bol bir laf yazıyorsunuz taaaa bilmem neredeki o vefasız dostunuza (yada arkadaşınıza, sevgilinize) gidip kaya gibi başına düşüyor :))

Gün geçmiyor ki sosyal medya hesaplarında dostlar adına yazılmış kırgınlık ve ah dolu sözler okumayalım. Herkes birilerine küs, herkes birileriyle kırgın ama mecburen selamlaşıyor falan filan. İkili ilişkilerde unuttuğumuz tek konu ”kişi kişinin aynasıdır” sözü sanırım. Etrafınıza bakın veyahut kendi hayatınıza bir dönün bakın, şayet tarafsız olabilecekseniz bize hak vereceksiniz. Onca yazı paylaşıp eşe dosta kondurduğunuz o kadar kara sinek sizin de yaşamınızda, içinizde yok mu?

Serzenişleri buradan duyar gibiyim, ağız burun kıvırıp kabul etmiyorsunuz kendi hatanızı değil mi? Tamam peki, o da kabulümüz :)) Gelin masumluk derecenizi sınayalım, hatta bunu siz kendiniz yapın biz görmeyelim, duymayalım, şahit olmayalım.

Yapacağınız test çok basit, yalnız olduğunuzda geçin aynanın karşısına ve muhatap aldığınız kişi için kendi düşüncelerinizi yüksek sesle aynada kendinize anlatın. Bunu yaparken ben, ama, fakat kelimelerini kullanmadan kendinizi aklamaya çalışmadan yapın. KENDİ SESİNİZİ DUYARAK YAPIN bunu.

Dürüst davrana bilir iseniz göreceksiniz ki siz de düşündüğünüz kadar masum değilsiniz.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...