Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Kasım ayında hangi balık yenmeli?

Haftada iki kez balık yemek sağlığınız için paha biçilemez bir değerdir. Araştırmalar sonucu balık tüketmek hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa iyi geldiğini ortaya çıkarmıştır.

27 Ekim 2016 Perşembe, 17:22

Tam mevsimidir balık tüketmenin. Derya kuzuları dizi dizi yerini aldı tezgahlarda, peki bu ayda hangi balık tüketilmelidir?

Uskumru
Lüfer
İstavrit
Palamut
Tekir
Barbunya
Kılıç
Levrek
Mercan
Sardunya
Eşkina
Torik
İzmarit
Pisi
Hamsi
Kasım ayının vazgeçilmez balıklarıdır, bu balıkların en lezzetli dönemleridir. Tabi ki önce güvenilir bir balıkcınızın olması lazım. Haftada iki kez balık yemek sağlığınız için paha biçilemez bir değerdir. Araştırmalar sonucu balık tüketmek hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa iyi geldiğini ortaya çıkarmıştır. Balık kilo aldıran bir besin değildir, sindirimi en kolay olan ve ağırlık hissi vermeyen yegane yiyecek türüdür.

Balıkta bulunan bol miktardaki Omega_3 ün damar genişletici, agregasyon önleyici etkisi vardır. Balık prostat kanserini önler, şeker hastaları için faydalıdır, astım riskini azaltır, kırışıklıklara karşı etkilidir, kemiklerimiz için yararlıdır, bunaklık hastalığı riskini azaltır. Hamilelik döneminde balık açısından zengin beslenen anne adaylarının çocukları diğerlerinden daha zeki ve çevik olduğu İngiltere deki bir araştırmada kanıtlanmıştır.

Eeeee hadi o zaman bu akşam balık sofrasına :))


You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...