Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

KADIN 2

09 Mart 2021 Salı, 19:29
KADIN 2

KADIN 2

Kadın; Yüce Rab tarafından en güzel şekilde yaratılmış çok donanımlı olağanüstü bir varlıktır. Hiç bitmeyen enerjisi ve kıvrak zekasıyla oldukça güçlüdür. O kadın ki yüce Rabbimin insanlığa armağanı, kendisine acı   yaşatanlarına rağmen tek başına kendine yetebilen, her zorluğun üstesinden gelebilendir.  Kadın hiçbir zaman için erkeklerin kullanım aracı değildir. 

            Hayat şartları, tabiat kanunları kadını güçsüz kılarken illaki dinde bazı aslı olmayan kuralların olduğunu iddia ederek kadınlar üzerinden hüküm sürmeye çalışan onlara bu vesileyle işkence eden na-hoş erkeklerin uyduruk kanunları kendi beyninde ürettiği saçma sapan kuralları yüzünden şiddete maruz bırakılandır.

            Hiçbir dinde kadına şiddet uygulanır diye bir hüküm yoktur. Aksine kadınlar size emanettir ve ayrıca ‘’cennet anaların ayağı altındadır.’’ hükmü kadının yüceliğini vurgulamaktadır. Allah tüm insanları kadın-erkek eşit yaratmıştır. İnsanların hiç birinin birbirinden üstünlüğü yoktur. Yukarda bahsettiğim gibi hayat şartları, tabiat kanunları, iç ve dış etkenler, insanların birbirine karşı sorumsuzluğu sadece kadını güçsüz kılmaktadır.

Siz kadını madur bırakan zavallılar tüm benliğinizi siliniz ve kadınsız bir dünya düşününüz

, ben düşünemiyorum ve yorum yapamıyorum. Allah dünyayı yaratırken dünya dahil içine yerleştirdiği bütün varlık alemini mikroplarıyla bile birlikte bir bütünü iki parçada yaratmıştır. Bir dişi bir erkek. Artı ve eksi kutuplar gibi.  Artı kutup olmasa eksi kutup bir işe yaramaz eksi kutup olmasa artı kutup bir işe yaramaz öyle değil mi?  Bu harika yaratışı düşünün; dünyanın bilmem kaç kilometre uzağından tozlaşmak için yollara düşen çiçekle, böcekle, ağaç vs. toz bulutunu. Tabiat anadaki bu hareketlenme hiç boşa değil çünkü bu toz bulutu bile eş aramak için, tozlaşma olmasa çiçeği olmaz, meyvesi olmaz. Kadın toprak gibi, toz bulutu gibi lütfen toprağı çoraklaştırmayalım.  

Siz karşı cinsine en olmaz işkenceleri reva gören insanoğlu. Hiç tatmadınız mı sevgiyi, hiç görmediniz mi bir arının ya da bir böceğin bir çiçeğe konuşunu. Böceğin ya da arının çiçeğe bu dokunuşunu seyrederken içiniz hiç sevgi dolmadı mı?

Her kadın sevmeyi, sevilmeyi hak eder,  sabırla, şefkatle  yaklaş ona, inan pişman olmayacaksın aksine başarılı olacaksındır.  Bir kere olsun sen unut tüm bildiklerini onun ruhunu dinle mutlaka onda sana ait güzel duygular bulacaksındır.

Kadın; en mukaddes varlıktır. En yüce makamı da anne oluşudur. Seni dokuz ay taşır, doğarsın; durumu ne olursa olsun seni yetiştirir, büyütür, yemez  yedirir,  giymez giydirir sen erğin olana kadar bir fiil ilgilenir. Kadını yererken,  döverken, ruhuna zulmederken iki kere düşün.

Durumu ne olursa olsun tüm olumsuzluklarını geri at, sadece ve sadece ana olduğunu düşünerek ona saygı göster.  Mlk   07/03/2021


You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...