Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

Bursadaki Patlama!

Bursanın merkeze yakın olan Ulu Camii yakınında intihar saldırısı gerçekleşti.Saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba parçalanarak öldü.Mehmet Müezzinoğlu yaralı sayısının 13 olararak bildirdi. Yaralılar içinde hayati tehlikesi olan kimse bulunmuyo.

27 Nisan 2016 Çarşamba, 20:18
Bursa’daki patlayan bombanın canlı bombacı olduğu belirlendi.Emniyet alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın, Bursanın Ulucami’sinin batı tarafına bakan kapısın da patlattı. Canlı bomba olan kadın Ulucami’nin batı duvarında parçalanırken, 7 kişi yaralandı. Canlı bombanın parçalanarak öldüğü vucudunun koptuğu görüldü.Tam önünde devasa beton saksılar parçalandı. Beton saksılar, büyük bir gürültüyle patlayan ve şehir merkezinin hemen hemen her yerinden duyulanpatlama sesi bombanın tahribatının daha az olmasını sağladı.
Bursa'daki canlı bomba saldırısında korkunç detay
Çevredeki dükkanlar zarar görürken, vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Şehrin en işlek noktasında meydana gelen patlamanın ardından polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Bu arada, patlamadan evvel sırtlarında çanta olan ve farklı yönleke kaçtıkları ileri sürülen iki adamın arandığı öğrenildi. Bu arada tarihi Ulucami yakınında gerçekleştirilen intihar saldırısının terör örgütü IŞİD tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.
 DHA muhabiri Hüseyin Tüccar; cecset üzerinden olay yeri ekiplerinin parmak izinin alındığını ve kimliğinin yarım saat içinde açıklanabileceğini belirtti.
 Sağlık bakanlığından yapılan açıklamada,bizim  ambulanslarımızla 13 hastamız hastanelere taşındı. Şu anda 13 hastamız arasında ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da  Allah’tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla  birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına  ulaştığı şeklinde. Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu  yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor.”

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...