Son Dakika
19 Mart 2024 Salı
09 Ocak 2017 Pazartesi, 15:38
Melek Avcı Coşkun
Melek Avcı Coşkun melek@ulkemdenhaberler.com Tüm Yazılar

HAYAT

Hayat…..
Hayat su gibi gelip geçerken şu vefasız ömrümüzden, günler kimi zaman ağlayıp kimi zaman güldüğümüz anlarımızda hiç görünmezken yorgunluklarımız, acılarımız, mutluluklarımız, keşkelerimiz. An olur takılıp kaldığımız anlarımız çarpar yüzümüze, işte orada koparız. Geçmişe şöyle bir baktığımızda, ertelenmiş yaşanmışlıklar, tadına varamadığımız bir çok güzellikler, dostluklar, arkadaşlıklar iç çekişlerimiz olur, canlanır gözümüzde. Bu seferde neden hayatımızdaki bu güzellikleri göremediğimiz gelir aklımıza. Sonra hayatımızda önem kazanmış insanlarla bunları neden, nasıl paylaşamadıklarımızı anımsarız ister istemez.

Oysa iyilikler, güzellikler bir bulaşıcı hastalık gibi olmalıdır hayatımızda. Benden sana senden ona gibi… Şöyle bir söz vardır, ”Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi.” Sözü bize çok şey anlatmalıdır. Bugün var yarın yokuz. İnsanoğlu ne kadar da bencil, dünya kendinin olsa ikinci bir dünya ister hayatında. Oysa maddi manevi nedenleri, nasılları kıt kanaat değil yettiğince yaşamalı ömrü. Ne sen üzül ne de başkalarını üzülsün, vesselam. Gönül hanemiz ne kadar geniş olursa o kadar çok sevilir ve sayılırız.
Küçük bir çocuğun gözlerinin içine sevgiyle bakabiliyor onu gülümsetebiliyorsak elinden tutup güvenebileceği umudunu yaratabiliyorsan, o küçücük bedende bundan güzel ne olabilir ki?
Diyorum ki; iyilik ve güzellikler gibi harikulade güzel duygular varken çirkinlikler, kötülükler bizden yurdumuzdan çıkıp gitsin, uzak olsun. Tüm namertlere karşı;inadına gülümsemek,inadına sevmek,inadına yaşamak ve yaşatmak tüm güzellikleri. Yanı başımızda sevdiklerimizle vücudumuzda sağlık, sıhhat, afiyetle güzel günleri hayırla, umutla, barışı kucaklamak umuduyla … Saygılarımla

mlk (melek avcı çoşkun) 07012017

https://www.puttygen.net/

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...